mandag den 30. marts 2015

Reprap - en folkeprinter


Reprap projektet startede på Bath universitet i 2009 og målsætninger er at lave en printer der kan replikere sig selv - deraf navnet: Rep Rap "Replicate Rapid". Princippet der bruges kaldes "Fused Filament Fabrication" eller blot fff.

Som du måske kan se her på billedet består printeren af røde dele som er printet, gevindstænger og nogle motorer og en smule elektronik!

For et par år siden skulle man kunne finde rundt i projektets wiki for at finde en BoM - Bill of Materials før man kunne bygge een. Wikier er muligvis nok gode til at organisere information, men det er i mine øjne ikke noget godt medie for formidling af viden til menigmand.

Idag er der flere leverandører af byggesæt som har nogle rigtig gode byggevejledninger! Fælles for alle byggesættene er dog at de er baseret på open source hardware, hvilket betyder at det står en frit om man bruge sin printer til at printe dele til andre printere.

Prøv evt. at lave en søgning på stlfinder som er en ret god søgemaskine! - Når du laver en søgning kan du vælge kilder til og fra ved at klikke på den lille knap til højre for søgefeltet!

Har et bibliotek først en printer står det frit at fabrikere dele til flere printere, til andre biblioteker eller borgere! Og sådan kan teknologien sprede sig fra bibliotekerne til folket.. - Det er en læringsproces at bygge en printer, og når man først har fået det lært er det oplagt at engagere sig i bygning af flere printere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar